Tilbring noen dager i Bergen

Bergen er Vestlandets hovedstad. Byen ble grunnlagt på en grønn slette mellom de minst syv fjelltoppene for over 900 år siden. Selve navnet Bergen kommer fra «Bjørgvin» som betyr nettopp den grønne engen mellom fjellene. I 1070 fikk Bergen status som by av Olav Kyrre. Og frem til 1299 var byen kongens hovedsete og ble regnet som Norges hovedstad.

Dette kan det virke som innbyggerne ikke helt har kommet over og de er svært stolte av å være fra Bergen. Et kjent uttrykk som karakteriserer hva innbyggerne føler for byen sin er: «Eg e’kje fra Norge, eg e’ fra Bergen!». Ved siden av stoltheten sin, er bergensere også kjente for gode skillingsboller, og mye regn. I 2013 hadde byen hele 228 regndager. Men dette er de også stolte av! Byen har ikke bare et særpreget folk. Den gamle trehusbebyggelsen, de smale brosteinsgatene og de syv fjellene gir byen et unikt preg. Noe blant annet Lonely Planet og UNESCO har nevnt i sine bøker og guider. Byen er ikke så stor, med sine drøyt 270 000 innbyggere, men den er stor nok til at det er fint å spandere noen fridager der.

Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen

Bo fint i Bergen

Bergen er et populært turistmål og får mange besøkende i året. Det er mange hoteller som tar i mot turistene på en god måte og det skal ikke være noe problem å få overnatting. Et hotell som tar imot mange gjester er Scandic Bergen City. Det ligger svært sentralt til og er et godt utgangspunkt for utflukter når du er i Bergen. Bare noen kvartaler bort finnes byens museer og attraksjoner. Det er viktig å bo godt når man er på ferie, og for å gjøre besøket ditt ekstra gullkantet, kan du spise god mat i deres restaurant eller nyte en spennende drink i baren. Du har sikkert hørt uttrykket ”uten mat og drikke, duger helten ikke.” Når man får en god natts søvn og deilig frokost på morgenen, er det ingenting som stopper en fra å ha noen flotte dager som turist i Bergen.

Aktiviteter i Bergen

Ved å bo på Scandic Bergen City har du ikke langt å gå til byens største attraksjon – Bryggen i Bergen. Den ligger midt i byen, som et knutepunkt fullt av koselig trehusbebyggelse, restauranter og ikke minst fisk på fisketorget. Som ny i Bergen er den fin å orientere seg fra. Byen er ikke så stor, men med alle de små gatene er det greit å ha noen holdepunkter. Hvis du vil ha full oversikt over byen er Fløibanen et hett tips. Kabelvogner tar deg oppover den ene fjellsiden og du kan nyte flott utsikt over byen fra toppen. Det er fin natur der oppe, og hva med en liten vandring innover? Bergensere er veldig stolte av sin verdensberømte komponist Edvard Grieg. Huset hans finner du et lite stykke utenfor Bergen og det er et flott sted med mye historie.