Bergen – Vestlandets hovedstad

Bergen – byen blant de syv fjell. Har du aldri vært der før, bør du iallfall ta turen dit. Med sin spektakulære natur, flotte severdigheter og fantastiske atmosfære.

Bergen er full av historiske innslag. Det er umulig å komme gjennom alle i løpet av en helg, men vi kan gi deg noen tips til hva du absolutt ikke bør gå glipp av.

Bryggen

Bryggen er selve kjennetegnet på Bergen. Denne vakre trehusbebyggelsen, med bygninger helt tilbake fra 1702, har fått en plass på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du restauranter, butikker og gallerier. Ønsker du å lære mer om Bryggens historie, anbefaler vi i tillegg et besøk på Bryggens museum og Det Hanseatiske museum.

Fløibanen

Ønsker du å få en spektakulær utsikt over Bergen og omegn, bør du ta Fløibanen opp til Fløien, som ligger 320 m.o.h. På toppen kan du nyte et bedre måltid, besøke butikken eller lekeplassen som sies å være byens beste.

Fiskemarkedet

Skal du først til Bergen, må du ikke glemme å legge turen innom Fiskemarkedet på havnen. Her finner du et yrende liv rundt de mange salgsbodene. Du kan kjøpe et stort utvalg fisk og sjømat, i tillegg til suvenirer og lokalproduserte varer.

Akvariet i Bergen

Bergen huser Norges største akvarium. Her finner du dyreliv fra de norske fjordene, men også fra Arktis, regnskogen og de store havene. Du får være med på mating av dyrene, og får der lære mer om de ulike artene. Blant annet får du også oppleve pingviner, otere og sjøløver.

Overnatting i Bergen

Besøker man Bergen skal man gjerne også bo på hotell, og her er alternativene mange. Blant annet finner du:

  • Clarion Hotel Havnekontoret – om du ønsker å bo sentralt ved havnen.
  • Clarion Hotel Admiral – ligger midt i byen, med utsikt mot Fløien og Bryggen.
  • Radisson Blu Royal Hotel – 4-stjernes hotell, som går for å være Bergens beste hotell.
  • Scandic Airport Flesland – ligger i nærheten av flyplassen, og er et godt alternativ om du ønsker en litt rimeligere overnatting.
  • Det Hanseatiske Hotell – et nydelig hotell som holder til i en bygning fra 1500-tallet. Har en helt spesiell atmosfære.

I tillegg kan vi anbefale et tur opp til Ulriken, der du også får en fantastisk utsikt over byen. I Bergen finner du også Edvard Griegs hjem, Troldhaugen, der komponisten også ligger gravlagt.