Lysdesign i norsk uteliv

Har du noen gang tenkt over hva som ligger bak belysningen på de utesteder som du besøker?

Det er ikke bare-bare å lyssette et utested. Det er snakk om mange faktorer som spiller inn her. Er det en bar fr eksempel er det greit med koselig belysning over sitteplassene, gjerne litt dempet etter som kvelden skrider på. Det er greit med godt lys i baren så kundene kan se hvilket tilbud baren har.

Moderne eller gammeldags?

Skal det for eksempel være lounge områder eller spiseplasser, gjerne separeer, er lysekroner et fint alternativt. De gir et luksuspreg, og spennende lyssetting gjennom prismene. Så på eksklusive klubber er dette veldig populært.

Etter hvert har det blitt stilt nye krav til mer moderne utseende på barer, lounger og nattklubber. Med mindre de er bygget opp rundt en litt gammeldsgas look som for eksempel Dr.Jekyll i Oslo. Dette krever også mer av lyset. Det er moderne med skarpe farger på lysene, med bruk av lysplater og LED-lys kan du oppnå spennende effekter som skifte i farge.

Dette blir et høyteknologisk studio, som skal kunne sende i HD-kvalitet til store deler av verden. Det blir scene med innfelte LED-lys og et kraftig lydanlegg.

Stiftelsen har gått til innkjøp av en sammenleggbar tribune med sitteplasser til 160 mennesker. I alt vil TV-studioet ha en samlet publikumskapasitet på rundt 400 mennesker, skriver Agderposten.

Det handler om funksjon

Alt handler om hvilken stemning eierne av klubben prøver å få frem og den må være forenelig med målgruppen og de forskjellige funksjonene i lokalet. Dansegulvet krever en form for belysning, og her er det ofte diskokuler, strobelys og lignende. På sitteplassene derimot, velger man gjerne en annen form for mer behagelig belysning.

Lysekrone