Klimabekymring og flyreiser

Mange er bekymret over klima og klimaendringer. I den forbindelse er det også mange som velger bort flyreiser og heller velger mer miljøvennlige transportmidler når de skal på reise.

Hva er problemet med flyreiser?

Fly står for store utslipp av klimagasser, og mange får derfor dårlig samvittighet når de velger fly som transportmåte på ferieturen. Selvsagt er noen flyreiser nødvendig, spesielt i jobbsammenheng eller dersom du bor i utkant-Norge. Men flyreiser er strengt tatt ikke nødvendig for å ha en fin ferie. Det finnes mange spennende reisemål du kan besøke uten å ta fly.

Alternative transportmåter

Toget er et av de beste alternativene hvis du vil ha en mer miljøvennlig reise. Det er lett å komme seg rundt i Europa med tog, og det gir deg mange muligheter. Du trenger for eksempel ikke å dra direkte til reisemålet, eller direkte hjem etterpå. Du kan stoppe underveis og oppleve steder som flypassasjerene flyr rett over. Toget tar lengre tid enn fly, men hva om du lar reisen være selve målet? Tog er dessuten perfekt for barnefamilier, for da slipper dere masete bilturer og trange flyseter.

Ferietur med egen bil

Skal du oppleve Norge eller Norden, er bilen en fin transportmetode. Bil er litt mindre miljøvennlig enn tog, men mer miljøvennlig enn fly. Norge er et spennende ferieland, som altfor mange glemmer i jakten på «eksotiske» steder. Men det er faktisk mye eksotisk å oppleve i Norge, også, bare ta deg en avstikker fra de tradisjonelle reisemålene, så kan du lære mye nytt om ditt eget land.

Båtreiser

Hvis du tenker på klima, kan båtreiser også være et alternativ. Du kan enten reise med Hurtigruta, eller ta med bilen på en bilferge. Det går fint an å oppleve Europa med egen bil, også, men legg gjerne opp en reiserute på forhånd, ettersom det kan være vanskelig å finne fram i enkelte land.

Sykkelferie eller vandring

De aller mest miljøvennlige reisemetodene er sykkel eller dine egne føtter. Du kommer kanskje ikke like langt på den måten, men du kan jo kombinere en slik tur med en togreise. Noen steder kan du også leie sykkel, slik at du slipper å ha med en selv. Leie av dressin er et spennende alternativ som tilbys flere steder. Det er mange spennende steder å oppleve til fots og på sykkel, både i Norge og i Europa.