Efterklang til Trondheim

I februar får Trondheims storstue Studentersamfundet besøk av det danske bandet Efterklang.

Studentersamfundet i Trondheim er kjent for å ha en av de beste konsertscenene i Trondheim, og de har et godt program året gjennom. Studentersamfundet er en organisasjon for studenter i Trondheim og eies og drives av de til enhver tid 9000 medlemmene.

Bandet Efterklang består av Mads Brauer, Casper Clausen, Thomas Husmer, Rune Mølgaard og Rasmus Stolberg. Når bandet opptrer live pleier de også å ha med seg Peter Broderick, Niklas Antonson, Anne Brønsted og Fredrik Teige. Bandet kan best beskrives som et post-rock band med elektronica og kompliserte lydbilder.  De er opprinnelig fra København men holder til i Berlin.

Efterklang sitt besøk i Trondheim den 8nde februar er i forbindelse med deres miniturne rundt om i Norge. Tidligere i sommer besøkte de Norge og hadde konsert sammen med KORK i Grieghallen i Bergen og for fullt telt på Øyafestivalen. Denne gangen tar de også turen innom Bergen den 7.februar, Trondheim 8. februar og avslutter i Oslo 9. februar.

Bandet slutter aldri å la seg fascinere av alle mulighetene som lyd gir. De er veldig opptatt av å tilpasse musikken til forskjellige inspirasjoner, akkurat som de har gjort på Tripper, Parades og Magic Chairs før den siste plata Piramida, som er inspirert av spøkelsesbyen Pyramiden på Spitsbergen. Pyramiden var en sovjetisk, senere russisk bosetning på Svalbard som ble grunnlagt i 1910 og solgt til Sovjetunionen i 1927. Det var på det meste rundt 1000 innbyggere der og siden 1998/1999 har kullgruvedriften vært nedlagt. Igjen står en forlatt spøkelsesby.

Aher valgte bandet å tilbringe 9 dager i 2011 hvor de samlet forskjellige lyder fra spøkelsesbyen på ikke mindre enn 1000 opptak. Piramida albumet er forøvrig første albumet der de har droppet en del av de 8-10 originale bandmedlemmene så nå er det bare en trio igjen.

I dag er de et av de flotteste poporkestrene vi har i Skandinavia, og det at danskene har tatt turen til Svalbard for å spille inn sitt nye album har i alle fall ikke gjort dem vondt. Det er uten tvil det mest svevende albumet til nå, mye på grunn av en fløyelsmyk produksjon.

Gaffa.no om plateutgivelsen Pyramida

Bandet har også gitt ut liveplaten ”The Piramida Concerts” som ble sluppet gjennom en eksklusiv premiere med Sydney Symphony Orchestra i selveste Operahuset i Sydney den 26 mai, 2012. de spilte ikke mindre enn 17 konserter med orkester og avsluttet med København Filharmoniske orkester som også er de som er med på plata.

Bandet gir ut musikken på sin egen label RumRaket men musikken gis også ut på et amerikansk label som heter The Leaf Label. For det siste albumet fikk de også avtale med det britiske selskapet  4AD. Gutta har tidligere høstet gode kritikker fra internasjonale kjemper som The Independent, The Guardian, Pitchfork og New York Times.

Efterklang er skremmende fri for alt som heter skandaler, store hits, store overskrifter i tabloidene og musikkvideoene er så som så, men det er ingen tvil om at de lager gode album. Vi kan alle prise oss lykkelige for at eksporten av dansk musikk er i ferd med å få en storhetstid med artister som blant annet Rasmus Seebach og Emmelie De Forrest.

Ikke gå glipp av sjansen til å se Efterklang live i Trondheim den 8. februar!