Kom trygt fram med vinterdekk

Det er alltid en diskusjon om de ulike fordelene og ulempene med piggfrie og vinterdekk med pigger. Vinterdekk er helt avgjørende på veiene i Trøndelag, og da tenker man på dekk med god mønsterdybde og skarpe kanter som skjærer seg godt ned i snøen.

I Trøndelag gjelder 3 mm dybde på minimum mønstrene og at man følger dekkenes merking i forhold til belastning.

Alle vi komme seg trygt fra a til b når de er ute å kjører. Trafikken i Trondheim og stor-fylket går på stadig bedre veier, men fortsatt er det mange som skulle vært oppgraderte. Dessuten vil mange komme seg ut i marka, enten det er Bymarka, Estenstadmarka eller Vassfjellet. Og da må du ha gode vinterdekk på bilen.

Kjøre til hytta

De fleste Trondheimere elsker å komme seg på hytta i helgene og feriene, og uten gode vinterdekk blir utfarten ofte til besvær. Hyttene ligger i ulendte strøk på veier som ikke har sett vedlikehold de siste 50 åra. Derfor velger mange en bil med trekk på alle fire hjula. Men vinterdekkene må likevel være innenfor kravene. I Trøndelag gjelder 3 mm dybde på minimum mønstrene og at man følger dekkenes merking i forhold til belastning.

Kjøre i byen

Husk at dekkene kan bli skikkelig skitne av den økende trafikken i byen, slik at de tar dårligere når de kommer ut av byen. Derfor bør man fra tid til annen vaske dekkene. Her kan de ligge skit og is i mønsteret og mellom piggene slik at dekkene blir såpeglatte. Det å vaske dekk kan være en smart løsning for å få den gode følelsen tilbake, men når dekkene mister mønsterdybden sin, så må man skaffe seg nye.