Et linseliv

Trondheim er en vakker by og den er fylt til randen av spennende opplevelser både inne og ute i naturen. Hvordan kan du nyte begge deler best mulig?

Nøkkelen til å få fine opplevelser i Trondheim, og alle andre plasser for den slags skyld, er å ha godt syn. Men hva er godt syn? Kort sagt kan man si at godt syn betyr at du ikke må anstrenge øynene for å se godt og skarpt. Du skal kunne se like godt på avstand som du gjør rett foran deg. For mange er det viktig å få synet korrigert ved hjelp av briller eller andre former for synskorrigering.

Briller vs linser

Noen foretrekker å bruke briller, mens andre foretrekker å bruke linser, hvilket jo har en god del fordeler over det å bruke briller, blant annet gir de et normalt synsfelt. Det er heller ingen som ser at du bruker synskorreksjon og du er fri til å bruke solbriller uten styrke, hvilket igjen gjør at du sparer penger på solbrillene dine. Ofte finner du gode tilbud på linser om du kjøper for flere måneder av gangen, og disse stedene har gjerne også godt utvalg i kule solbriller.

Sport og fritidsaktiviteter

Noe man bør bruke mye tid på når man først er i Trondheim er den vakre naturen. Det arrangeres masse spennende guidede turer ut i vill norsk natur hvor du får stifte nær bekjentskap med dyrene i villmarka. Er du på tur på kveldstid får du mulighet til å få med deg vakre Aurora Borealis, som danser over himmelen. Du kan oppleve turer i hundesleder, bo sammen med samer, og reise på hvalsafari. Da er det absolutt fordel å bruke linser som synskorrigering ettersom de er minst mulig veien for deg. Du slipper å risikere å miste brillene dine mens du henger i en fjellvegg for eksempel.

Trondheim

Uteliv

Se for deg at du er ute med vennene dine og dere går på et av byens mest spennende utesteder med et dansegulv hvor alle tar helt av. Men du? Du kan ikke våge deg ut i en trengselen ettersom du bruker briller. Du risikerer at de blir slått av og havner på gulvet hvor de blir tråkket ihjel. Det kan veldig fort legge en demper på stemningen om du da ikke klarer å se en ting resten av kvelden. For ikke å snakke om at det er en dyr opplevelse når du må betale for nye briller etterpå.

Konserter

Som konsertgjenger er det også en del ting å passe på om man velger å bruke briller. Konsertgjengere har ofte en litt manglende kroppskontroll, ølglass i hånda og temmelig ustabilt humør. Da er det greit at man er på den sikre siden og forhindrer at man får dårlige opplevelser som ødelegger konserten. Det er også veldig fint å bruke linser ettersom man da har hele synsfeltet. Med briller forsvinner som regel litt av sidesynet på grunn avv rammene på brillene.

Med andre ord så er det mange grunner til å la brillene ligge hjemme om du skal på tur til Trondheim.